Инвеститорът милиардер, Тим Дрейпър, планира да се срещне диракторите на Facebook, за да обсъди инвестирането в крипто проекта на социалните медии, съобщава Bloomberg на 12 април.

Според доклада, Дрейпър разкрива пред Bloomberg, че е “заинтересован да чуе историята” около проекта, твърдейки, че е готов да “види дали е подходяща инвестиция”.

Този ход произлиза от новините, че социалната медия търси инвестиция от $1 милиард от различни фирми за рисков капитал, за да разработи предполагаем проект за криптовалута. На 8 април, журналистът от New York Times, Натаниел Попър, разкри, че докладваният проект е стейбълкойн, който ще бъде фиксиран към различни чуждестранни валути, държани в банкови сметки.

Докато Facebook не са потвърдили официално слуховете досега, Bloomberg са първите, които докладват за предполагаемото крипто развитие на социалната мрежа през декември 2018 година.

След Bloomberg, New York Times публикува в края на февруари друга статия, в която се посочва, че Facebook работи по един изключително секретен крипто проект, планиращ да въведе стейбълкойн, който да включва трите напълно притежавани от Facebook приложения – WhatsApp, Facebook Messenger и Instagram, с пълна излагане на 2,7 милиарда потребители.

Според доклада на Bloomberg тази седмица, Facebook все още е далеч от пускането на монетата, тъй като според сведенията се опитват да намерят решение как най-добре да се осигурят средствата, които ще подкрепят стейбълкойна.

На този етап Дрейпър отказва да дава допълнителни коментари.

Междувременно офисът на Facebook в Менло Парк, Калифорния, наскоро отвори пет нови позиции в блокчейн отдела си, след като преди това бе oбявена позиция за старши адвокат с опит както в блокчейн, така и в плащания.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q