Тайландският регулатор на ценни книжа одобри първия портал за ICO в страната, съобщиха от местния ежедневник Bangkok Post на 12 март.

Съветът на директорите на Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) упълномощиха първия ICO портал, който позволява да се преглеждат ICO, извършват надлежни проверки, потвърждават оригиналните кодове на интелигентните договори и провеждат процедурите на Know Your Customer (KYC). Според съобщенията, операторът на ICO портала е чуждестранен човек или компания.

Аршари Супирож, директор на финтех отдела в SEC, казa пред Bangkok Post: „Първият одобрен тайландски ICO портал е финализиран за официално одобрение от съответните правителствени агенции като Министерството на търговията. Първата ICO сделка ще бъде достъпна за публично предлагане в близко бъдеще по кралския указ за дигиталните активи.”

Според Аршари, ICO пазарът започна да узрява от нематериални и базирани на проекти идеи към ICO, подкрепени от физически активи. Aршари също така разкри, че „в бъдеще“ SEC ще издаде критерии, които позволяват на компаниите да обозначат ценни книжа и други активи.

Първоначално, тайландският SEC иска да даде зелена светлина на първия ICO портал, който да функционира законно като планират „да одобрят всяко ICO предложение, което може да започне през декември.“

Миналия декември, също така, обявиха плановете си да разгледат правилата за “разхлабване на правилата”, които представляват “бариера” за ICO, въпреки че ще има ограничения за участие. След това г-н Типсуда Таварамара, генерален секретар на тайландската SEC, каза:

Предложената насока е опит да се намери по-голямо равновесие в регулаторния процес и да се намалят регулаторните пречки, като се вземе предвид управлението на риска и защитата на инвеститорите.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q