Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), водеща банка в Япония, наскоро обяви, че ще пусне система за плащане на базата на блокчейн, до 2020. MUFG е петaта по големина банка в света.

MUFG и Akamai

Банката ще си сътрудничи с мрежата за доставка на съдържание в САЩ – Akamai, по този проект. Според официалното прессъобщение за намерението си, стана ясно, че платформата ще бъде готова до първата половина на 2020 година.

Предложената платформа се определя като „Глобална отворена мрежа“. Разчитайки на богатия си опит и господстващо положение на пазара, банката възнамерява да използва платформата, за да увеличи пазарния си дял на пазара за блокчейн плащания.

Миналата година, Akamai и MUFG обявиха, че ще си сътрудничат по проект. След това беше издаден контур. Предложеният проект се оказва “Глобална отворена мрежа”, който вече има дата на стартиране за 2020 година.

В прессъобщението, в което се съобщава за сътрудничеството миналата година, се казва, че:

Новата платежна мрежа ще бъде разнообразна платежна услуга, оборудвана с интерфейс, който може да се използва като комуникационна мрежа и включва функции за прехвърляне, и управление на стойността чрез блокчейн. Това ще позволи значително намаляване на транзакционните разходи за всички видове платежни услуги и биха могли да подкрепят голямото разширяване на транзакционните номера.

BUIDL

От началото на 2019, MUFG е епицентър на новините за участието си в няколко проекта, ориентирани към блокчейн. Един от тези проекти включва инициативата за разработване на коридор за преводи с Бразилия, с помощта на Ripple (XRP). Също така, миналата година, водещата финансова институция намекна, че през 2019 ще започне процес на пускане на собствена криптовалута.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q