Наскоро, главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, заяви, че предстоящата децентрализирана борса (DEX), BinanceChain, ще таксува огромна сума пари, като се говори, че ще е около $100 000 за добавяне на нови токени.

Таксата за регистрация в размер на $100 000 е за ограничаване на спам проекти и измами

Джао извести за това в скорошно негово включване на живо, където отговаря на всякакви въпроси. Главният изпълнителен директор съобщи, че BinanceChain ще публикува само потвърдени проекти и няма да бъдат допускани проекти за спам или измама. Един от начините да се гарантира това е да се зареди прекомерна сума, близка до $100 000 за регистрация. По този начин само платформата и токените със силна финансова подкрепа ще бъдат добавени на платформата.

Джао обаче намекна, че цената ще се намали с времето, за да направи място за по-обещаващи проекти. Въпреки това, главният изпълнителен директор ясно посочи, че намалена цена за регистрация все още няма да означава, че борсата ще добавя лоши проекти.

Първоначално BinanceChain ще бъде частично децентрализиран

Мнозина обаче се възползват от тези високи такси за регистрация и има твърдения, че платформата не е “напълно” децентрализирана. Това произтича от факта, че борсата все още има пълна свобода на действие, когато става въпрос за изброяване на токен. Също така, Джао каза, че първоначално броят на валидаторите за консенсус в мрежата на DEX ще бъде малък. Той също така заяви, че testnet-а ще започне с 11 валидаторни възли.

При влизане в експлоатация ще се използват услугите на хора, които могат да изпълняват много бързo валидатори ще бъдат назначени и че възлите ще бъдат избрани чрез техните близки партньори.

Самият главен изпълнителен директор също така потвърди, че екипът на Binance ще има голямо влияние върху мрежата в ранните ѝ етапи. В резултат на това се очаква обменът да бъде „по-централизиран“ в сравнение с други мрежи.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q