Швейцарската блокчейнза идентичност Concordium нае бившия датски премиер и генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен като стратегически съветник, потвърди компанията в прессъобщение от 20-ти март.

Фондация Concordium, контролиращата организация зад мрежата има за цел да се справи с внедряването на блокчейн в някои области с експертния опит на Расмусен.

Компанията стартира доказателство за концепцията през януари.

Бившият политик понастоящем оглавява Rasmussen Global, консултантска фирма, която работи в различни области, включително демокрацията, трансатлантическите отношения и политиката за сигурност.

“Като се има предвид огромният обхват и широкообхватния потенциал на мрежата Concordium, за Фондация “Concordium” е от съществено значение да използва знанията на хората с неоценимо задълбочено стратегическо познание,“ коментира председателят на Concordium, Ларс Сейер Кристенсен. Той добави:

Андерс ще играе ключова роля в плановете ни за глобална експанзия, за да се преместим в области, които изискват блокчейн решение за сигурността и частните комуникации, както и да се свържем с правителствените отдели, които ще се възползват от неговото прилагане.

Докато сътрудничеството на Расмусен ще се съсредоточи по-специално върху идентичността при гласуването, Concordium се стреми да се позиционира като по-общ блокчейн оператор, улеснявайки воденето на записи за сделки.

Обсъждайки назначаването му, Расмусен също изглеждаше впленен от потенциала на технологията.

“Ние само започваме да виждаме ползите, които блокчейн технологията ще донесе на нашите общества, включително в нашите демократични процеси”, добави той в прессъобщението.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q