Том Лий на Fundstrat продължава да внася позитивност на крипто пазара, разкривайки, че неговият “Bitcoin Misery Index” (BMI) достигна най-високото си ниво от 2016. Това обаче не трябва да се разглежда като сигурен показател за друг бичи тренд.

Нова доза щастие

BMI определя как биткойн инвеститорите се чувстват спрямо пазарната ситуация по скала от 0 (най-нещастни) до 100 (най-щастливите). На 2 април, когато биткойн скочи с 20% за по-малко от един час, той достигна стойност от 89 – най-високата от 2016 година.

Това би трябвало да докаже, че биткойн може да отбележи по-нататъшни печалби в близко бъдеще, като се има предвид, че нивото на щастие над 67 е записано само по време на бичи пазари. От друга страна, аналитикът от Уолстрийт изтъква, че това може да предшества и рязък спад на цените (случаят по-долу: януари 2018).

Институциите залагат на BTC

Институционалните обеми за търговия на биткойн се повишиха в четири последователни месеца с огромен скок през април. Лий вярва, че отрицателната корелация на Биткойн към S&P 500 (заедно с ниската волатилност) може да бъде основната причина за това.

По-рано Антъни „Помп“ Помпиано заяви, че е налице почти нулева корелация между BTC и S&P 500.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q