Откакто биткойн падна под $ 6000 през 2018, големият бик губи инерция както в обема, така и в пазарната цена. Биткойн напусна целия криптовалутен пазар в лошо състояние миналата година и оттогава общността спекулира с период от време, който най-вероятно ще бъде нужен да съживи токена и да го върне в интензивен бичи пазар.

Миналата година, няколко анализатори на криптовалути оттеглиха своите прогнози, тъй като стана още по-ясно, че биткойн ще изисква нещо повече от само рали придружено от пъмп и дъмп, за да започне бича тенденция. В същото време, няколко други биткойн ентусиасти предвиждаха нови най-високи стойности през 2019, като се има предвид, че SEC и други топ инвеститори най-вероятно ще решават за различни фактори, които ще повлияят на растежа на BTC през тази година и ще роди сериозен бичи период.

Биткойн ETF

Докато предложението на близнаците Уинкълвос за ETF беше отхвърлено, американският комисар на SEC, Хестър Пиърс, разкри, че 2019 “в крайна сметка” ще види одобрението на други Биткойн ETF заедно с регулирането токен продажби. С промяната в предложението на VanEck, биткойн ентусиастите могат да очакват бичи пазар в каквато и да е точка на одобрението.

Институционални инвеститори

Институционалните инвеститори са безспорно връхната точка на 2019, в света на криптовалутите. Не само за Биткойн, но и други алткойн направиха рязък скок от гледна точка на търговците поради обещаващото участие на институционалните инвеститори.

С това, че Bakkt и OCT (извънборсова търговия) мейкъри правят дългосрочна инвестиция в BTC, първото и второто тримесечие на 2019 биха могли да създадат огромен бичи изблик, ако регулациите станат, както е предвидено. Дори главният изпълнителен директор на Galaxy Investment Partners, Майк Новограц, потвърди, че крипто вероятно ще поеме бичия модел с появата на нови институционални инвеститори.

Заключение

Въпреки че SEC и институционалните инвеститори са огромен определящ фактор за крипто стабилността през 2019, криптовалутните търговци все още стоят като една от основните опорни точки на крипто пазара.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q