Пазарът на трансгранични плащания се очаква да достигне 2 трилиона долара до 2020 г. според неотдавнашен доклад на McKinsey.

Позовавайки се на силен растеж, особено в Азиатско-тихоокеанския коридор, докладът казва, че глобалните плащания ще надскочат дори 5 трилиона долара през следващите пет години.

Това означава, че Ripple трябва да контролира само пет процента чрез xRapid, за да нарасне XRP с 500 процента.

Вярно е, че цифрите са солидни, но истината е, че базираният в Белгия SWIFT, все още е платформата, която банките предпочитат. Въпреки предимствата на Ripple – скоростта, ефективността и съкращаването на разходите, SWIFT работи по въпроса за уреждането и HSBC проучва решение, което ще осигури, че времето за сделки ще спадне до два часа.

От друга страна, Ripple се разраства. Въпреки че партньорските институции предпочитат xCurrent пред xRapid – решение, което използва XRP за ликвидност, броят на компаниите, включени в RippleNet, е около 200. Нещо повече, два месеца след стартирането на xRapid по време на конференцията SWELL, още 12 компании, включително JNFX, SendFriend , Transpaygo, FTCS и Euro Exim Bank се възползват от предложената услуга.

Освен това има скок в употребата с 350% повече от миналата година. Това са обнадеждаващи подробности, които притежателите на XRP трябва да чуят.

Пазарната капитализация на XRP е 14,7 млрд. долара, с 800 млн. долара по-ниска от Етериум и с един процент повече от миналата сряда. И все пак, цените на XRP варират в рамките на строг лимит от 6 цента с таван от 40 цента и нивото на Фиб ритрейсмънт от 61,8% и 30 и 34 цента като долна граница.

Ripple

Въпреки това, възобновяването от средата на ноември 2018 г. подсилва сентимента за възходяща позиция, но докато не видим солидни, високи обеми и печалба над нивото на съпротива от 40 цента до 42 цента, краткосрочните мечки могат да доведат цените до 25 цента или по-ниско до края на месеца.

Всеки спад би трябвало да бъде разглеждан като възможност за закупуване, предвид ясните по-високи върхове, след като цените за кратко паднаха под 30 цента в средата на декември.