Социалната медийна платформа на Джак Дорси е задмината от другата му компания – доставчикът на финансови услуги Square.

Bitcoin-интегрираната компания за финансови услуги на Джак Дорси – Square – успя да удвои стойността си.

Това стана след като позволи на потребителите да купуват и продават Bitcoin (BTC) още през 2017 г. Според данни от Yahoo Finance цената на акциите на компанията през ноември 2017 г. , за имали стойност около $37. Днес акциите на Square Trade достигат до $75,01, а компанията е с пазарна капитализация над $30 милиарда.

Интересното е обаче, че Square също успя да задмине другата компания на Дорси – социалната медийна платформа Twitter.

Финансовият анализатор и инвеститор Джоузеф Йънг отбелязва:

Bitcoin-интегрираната платформа за плащания на Джак Дорси задмина Twitter (другата компания на Джак) по пазарна капитализация[…]

Разликата в производителността на двете компании е особено интересна, защото те имат противоположни нагласи към криптовалутите.

След като позволи на своите клиенти да купуват и продават Bitcoin, Square отбеляза огромно увеличение на цената на акциите си, достигайки връх в края на септември 2018 г., когато се търгуваха на около $99 на брой.

Независимо от годишния спад на пазара на криптовалути, компанията през това време е увеличила цената на акциите си повече от двукратно.

Twitter, от друга страна, предприе точно противоположния подход, забранявайки рекламите на криптовалути през март тази година. От тогава цената на компанията остава приблизително една и съща.

Джак Дорси, от друга страна, повече от веднъж изрази ентусиазма си за Bitcoin и ползите от подобна криптовалута. По-рано тази година, изпълнителният директор изрази надежда, че Bitcoin ще се превърне в родната валута на интернет:

Интернет ще има собствена валута, така че нека да не чакаме, а да помогнем това да се случи. Не знам дали тя ще е bitcoin, но се надявам, че ще е така.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q