Финансовaта медия Forbes пусна списък наречен „Blockchain’s Billion Dollar Babies“, или компании, които прилагат технологията блокчейн и имат минимални приходи или оценки от $1 милиард, на 16 април.

Списъкът включва компании в криптовалутното и блокчейн пространство, в допълнение към традиционните финансови компании като банки и клирингови къщи, хранителни компании, фирми за управление на веригата за доставки и други.

Повечето от изброените компании са имена като Amazon, Walmart, Facebook, ING, Mastercard, Microsoft и Nestle.

Криптовалутните компании, които можем да видим в списъка, включват американската крипто борса, Coinbase, европейската компания за копаене на крипто, Bitfury, както и мрежата за финансови услуги, базирана на блокчейн и създател на XRP – Ripple.

В допълнение към отбелязването на големите фирми, които се занимават с използването на блокчейн технология, списъкът включва също така кои блокчейн протоколи се приемат и от кого. Различни протоколи на Hyperledger, протоколът Corda на блокчейн консорциума R3 и мрежата Eтериум са видно представени в редица фирми, в различни индустрии.

Forbes отбелязва потенциала на блокчейн технологията за опростяване на различни бизнес процеси според примера на Depository Trust & Clearing Corp (DTCC), която съхранява данни за 90 милиона транзакции на ден или повечето от $48 трилиона в ценни книжа.

Според Forbes, фирмата ще започне да превключва своите 50 000 сметки на система, базирана на блокчейн, която ще помогне за премахване на дублиращи се процедури и съгласувания, които все още са склонни да се случат в традиционните, електронни клирингови мрежи.

В средата на март, DTCC публикува whitepaper, очертаващ ръководните принципи за обработката на токенизирани ценни книжа след търговията. Документът отбелязва уникалните характеристики на зараждащия се пазар за токенизирани ценни книжа и предлага глобалните стандарти на политика за традиционните пазари да са често приложими и полезни за заинтересованите страни, за да определят правните отговорности, свързани с платформите за секюрити токени.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q