Базираният в Малта крипто обмен OKEx пусна нов деривативен продукт, наречен Perpetual Swap търговия.

Perpetual Swap е виртуален дериват, разработен от OKex, който позволява на потребителите да спекулират за посоката на цената на дигиталните активи. Неговият механизъм е сходен с този на фючърсен договор, но без изтичане и ежедневно уреждане. Всеки договор за суап има условна стойност от $ 100 в Биткойн.

Новият деривативен продукт позволява на потребителите да извършват непрекъснати суапове, фючърсни договори и спот търговия с марджин и ливъридж. Според обмена, търговията ще започне на 11-ти декември.

Търговията с договори позволява на потребителите да купуват и продават цифрови валути на предварително определени цени в определени часове в бъдеще, като дава възможност на инвеститорите и търговците да откриват както дългосрочни, така и краткосрочни позиции.

Директорът на OKEx Financial Market Леникс Лай каза следното:

…бихме искали да напомним на нашите потребители, че благодарение на същността на ливъридж, прилагането на стратегии за контрол на риска е жизено важно за търговията.

В края на ноември Huobi пусна собствен дериватен продукт – Huobi DM, който позволи на клиентите на платформата да се възползват от възходящи и низходящи движения при цените на криптовалутите.

По време на писане на статията, корейският крипто обмен е втори по големина, според данни от CoinMarketCap.