“Ню Йорк таймс”, вторият по големина вестник в САЩ и институция в американската журналистика, се готвят да експериментират с блокчейн технологията за публикуване.

Според обява за работа, която се появи на уебсайта на вестника, медийната организация търси някой, който да помогне за „проектирането на базиранo на блокчейн доказателство за концепция (PoC), за издателите на новини“.

За да стартира проекта, NYT търси „лидер с поглед към бъдещето“, който ще работи по изработването на PoC за 12 месеца, в рамките на отдела за изследвания и разработки на компанията.

Новoто назначение “ще кодифицира визията на изследователския проект и ще я сподели с потенциалните заинтересовани страни в други медийни организации” и “ще помогне на марката и ще създаде публична идентичност и активи за проекта”.

Друга цел ще бъде да се формира група от заинтересовани страни по проекта и да се намерят съветници от новинарски организации, академични среди и компании за социални медии.

Необходими умения

Кандидатът трябва да има предишен опит в иновациите в медийните организации и „да е ръководил комбинация от инженери, дизайнери, журналисти” за повече от осем години, според обявата за работа в сайта на NYT. Необходими са силни умения за комуникация, писане и представяне, партньорства и сътрудничество.

Новият блокчейн лидер трябва да има и „утвърден опит в реалното прилагане на нови технологии” и „смесен набор от умения с известен опит в поне три от: журналистика, продукт, дизайн, разработка на софтуер, хардуерно инженерство, потребителски изследвания . ”

Не по-малко важно, работата изисква „истинска страст към мисията на „Ню Йорк Таймс“.

Проектът на NYT няма да е първият блокчейн-медиен експеримент. Най-забележителният от тях е Civil, задвижван от токен стартъп, който се поддържа от студиото за разработка на Етериум, ConsenSys.

В редакционните си операции, “Ню Йорк таймс” от няколко години покрива програмата за блокчейн и криптовалута, включително и специалния проект “Демистифициране на блокчейн” миналия юни.

Водещият репортер на вестника за блокчейн и крипто новини, Натаниел Попър, също е автор на бестселъра “Digital Gold: Bitcoin and the Inside Story of the Misfits and Millionaires Trying to Reinvent Money.”

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q