Corporate Traveler, най-голямата фирма за управление на пътувания в Обединеното кралство, сега приема биткойн (BTC) като средство за плащания, според съобщение за пресата от 15 април.

Наскоро обявеното партньорство с компанията за крипто плащания BitPay ще позволи на Corporate Traveler – която предоставя услуги за управление на бизнес пътувания на SME компании – да приема биткойн. Анди Хегли, генерален мениджър на Corporate traveler за Великобритания каза следното:

Установихме нарастващо търсене от нашите клиенти за възможността за плащане в биткойн за бизнес пътувания, направени от нашите туристически консултанти. Ние избрахме BitPay да управлява обработката на нашите търговци, защото те улесняват и управляват целия процес на получаване на Биткойн или Биткойн Кеш от клиента и депозиране на пари в нашата сметка. 

Според прессъобщението, Corporate Traveler не се интересува от волатилността на цените на крипто пазарите, тъй като биткойните ще бъдат преобразувани директно в британски лири. BitPay твърдят, че начисляват комисиона от 1% за конвертиране на средствата, за която от туристическата компания казват, че е по-евтина от обработката на кредитни карти.

Други фирми и организации в сферата на туризма започнаха да приемат криптовалути заради потребителското търсене. През март 2018, Германският национален съвет по туризма обяви, че за плащане на услугите им приема биткойн и други криптовалути.

През август същата година, правителството на австралийската провинция Куинсланд издаде разрешително на платформата за електронни плащания в TravelbyBit, която имаше за цел да стимулира туризма в Централен Куинсланд чрез продажба на оферти за пътуване с криптовалути.

BitPay, от своя страна, наскоро съобщи, че през миналата година са имали повече от 1 милиард транзакции. Според прессъобщение от януари, фирмата постави нов рекорд по отношение на приходите от транзакционни такси, като разшири услугите си до големи клиенти като Dish Networks, HackerOne и щата Охайо.

На 30 януари, BitPay си партнира с Wikimedia Foundation – организация с нестопанска цел, която управлява Wikipedia – така че да може да разшири броя на криптовалутите, които се приемат чрез дарение.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q