LXDX, високоскоростният обмен на криптовалути, основан от бивш инженер от SpaceX, обяви, че ще издаде акции чрез STO (security tokens offering).

LXDX, съоснован от бившия инженер от SpaceX, Джошуа Грийнвалд, ще се превърне в една от първите компании, които издават акции чрез предлагане на секюрити токени, позволявайки на инвеститорите да купуват крипто токени, които представляват дял в обмена.

Предложенията за секюрити токени са по същество версия на ICO.

Чрез този метод блокчейн фирми са събирали колективно милиарди долари в капитал, като в същото време навлизат в мътни регулаторни води.

Повечето ICO-та твърдят, че издават “ютилити токени”, които функционално са сходни с купоните за обслужване или предплатени карти за подаръци. Независимо от това, много регулаторни агенции, включително Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC), заявиха, че много от така наречените ICO за комунални услуги са действителни инвестиционни договори, тъй като вносителите ги купуват според спекулации, че тяхната стойност ще се увеличи в бъдеще.

Като се има предвид, че много от ICO токените могат да бъдат класифицирани като ценни книжа, все повече компании са решили изцяло да спазват регламентите за ценните книжа и да се възползват от широкия спектър от възможности, които идват с такъв подход.

В случая на LXDX, неговите токени ще представляват дял в борсата, с права за дивиденти. LXDX ще издаде 5 милиона токена, които заедно представляват 10% дял от борсата и ще дадат право на притежателите на токените до 10% от тримесечните коригирани брутни приходи на борсата. Токените ще бъдат с цена от 1 евро, така че този финансов кръг ще се проведе на стойност близо 57 милиона долара.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на LXDX, Уили Роман каза, че това е единственото финансиране чрез STO, което фирмата ще проведе в обозримото бъдеще.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q