Lightning Labs пусна нова функция, насочена към подобряване на използваемостта на Lightning мрежата.

Чрез “Lightning Loop” потребителите ще могат да получават Биткойн в по-големи количества, без да се налага да се затварят и отварят нови платежни канали.

Отварянето на платежен канал изисква от потребителите да плащат такси и да чакат същия период от време като изпращането на обикновена транзакция с Биткойн на блокчейна. След като платежният канал е отворен, потребителят може да изпраща плащания с BTC почти мигновено и с малка част от разходите.

Обикновено тези платежни канали се създават с фиксиран капацитет.

Както разработчиците от Lighting Labs Алекс Босуърт и Брайън Ву описаха в блог публикация:

Lightning каналите са като тръби за пари… Парите се движат в тръбата, но общата сума на средствата остава постоянна. Така че, за разлика от други платежни системи, Lightning изисква “входящ капацитет”, за да получи средства.

С Lightning Loop този входящ капацитет може да бъде променен, така че потребителите да могат да продължат да използват един и същ платежен канал, за да получават Биткойн.

По същество, Lightning Loop премества средствата от платежен канал и “в Биткойн портфейл, студено съхранение или фиатна валута чрез обмен“, обясниха Босуърт и Ву в своята публикация.

Това изпразване на канала позволява [на потребителя на Lightning] да получава повече плащания.

Наричайки го с функцията “Loop Out”, Босуърт и Ву също подчертаха, че в момента работят по противоположна функция “Loop In”, за да се даде възможност за пълнене на платежни канали с “on-chain Биткойн от портфейли или обмени”.

Вярваме, че Loop ще допринесе за ефективността, мащабируемостта и използваемостта на Lightning. Насърчаваме всички разработчици на Lightning, тестери и ентусиасти да започнат да опитват Loop днес.

От алфа-версията на инструмента, Lightning Labs получава положителен прием от потребителите. Директора за разработване на продукти на Биткойн портфейла Conio, Марко Песани, направи следната публикация в Twitter.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q