WeChat, голяма китайска социална мрежа и доставчик на платежни услуги, сподели своята платежна политика, в която забрани криптовалутните транзакции в своята платформа.

Новината стана публична чрез туит, направен на 7 май от Дови Уан, основател на крипто инвестиционната фирма Primitive.

В туита имаше снимка, показващ промените в политиката, което предполага, че потребителите, които търгуват с криптовалути, ще им се закрият сметките.

Уан изрази безпокойството си относно последиците от тази политика, тъй като WeChat е платформа, която се използва предимно за извънборсови транзакции, а промяната може да „повлияе в известна степен на местната ликвидност“. WeChat е едно от най-Резултат с изображение за wechat pngизползваните чат приложения, както и доставчик на платежни услуги в Китай.

Правилата, предвидени в актуализираната политика, ще влязат в сила на 31 май. Политиката гласи, че „търговците не могат да извършват незаконни сделки като с виртуални валута“, като издавайки токени, продаване на порнография или онлайн хазарт.

Основател и главен изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао смята, че компанията е била принудена да приложи тези нови ограничения. Джао каза още, че промяната в политиката е “класически пример за краткосрочна болка, дългосрочна печалба”.

Това е неудобно за хората в краткосрочен план и те поемат удар. Но в дългосрочен план именно този вид ограничение на свободата ще накара хората да използват крипто.

Последната му забележка по въпроса беше, че платежните услуги на WeChat нямаше да имат почти никакви конкуренти по отношение на потребителския опит, ако не бяха тези ограничения.

WeChat Pay регистрира ежедневен обем от над 1 милиард (неспецифицирана валута), а общият брой на абонатите, които са се абонирали, достига 1.098 милиарда до края на миналата година. Приложението също е популярно сред възрастните, тъй като 98,5% от китайците на възраст между 50 и 80 години са потребители на WeChat, според данни, предоставени от TechNode.

През януари се съобщава, че Alipay и WeChat Pay са поискали от Huobi премахването на съответните услуги за плащане от OTC бюрото им за търговия.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q