Очаква се Cryptopia, новозеландската борса за дигитални активи която беше хакната през януари, да бъде ликвидирана, съобщи NZ Herald. Това идва след като уебсайтът на борсата се срина за часове, вкарвайки спекулации в съзнанието на хората за друг потенциален хак.

Хак за 15 милиона долара

Както се съобщава, борсата загуби милиони долари поради нарушение на сигурността, което се случи през януари (борсата направи официално съобщение за Black Swan събитието на 15 януари).

Преди Cryptopia публично да признае за хака, борсата туитва за „непланирана поддръжка“ и това с право се възприема като червен флаг. Този път Cryptopia имаше същото обяснение за продължителната неактивност на сайта.

Не се паникьосвайте! В момента правим актуализации. Благодарим Ви за търпението и се извиняваме за неудобството.

Това неминуемо предизвика спекулации за друго нарушение на сигурността.

На 18 март Cryptopia възобнови търговията, но изглежда, че борсата така и не успя да се възстанови, след като загуби приблизително $15 милиона. Компанията е в ликвидация, което е икономически ефективен начин да се гарантира, че Cryptopia ще бъде спряна и активите им ще бъдат разпределени между кредиторите.

Дейвид Руско и Ръсел Мур от Grant Thornton New Zealand са отговорни за процеса. Очаква се разследването да продължи няколко месеца, докато те работят със съответните власти за възстановяване на изчезналите токени.

“Ние ще проведем задълбочено проучване, като работим с няколко различни заинтересовани страни, включително ръководството и акционерите, за да намерим решение, което е в интерес на клиентите и заинтересованите страни,” казва Руско, според прессъобщението на компанията.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q