Законодателите в Германия предлагат управляван от правителството електронен регистър, който ще регулира блокчейн сектора.

Предложението може да повлияе на всичко – от автомобили до фармацевтични продукти, тъй като играчите в различни индустрии придвижват пазарните си процеси към платформи, базирани на блокчейн.

Според доклад на Ройтерс, насоките са част от блокчейн стратегията на Германия, създадена през март 2018 година, под ръководството на канцлера Ангела Меркел. Министерствата в Германия на правосъдието и финансите твърдят, че усилията им са в ход и планират да обновят сектора, насочвайки се към мерки за свеждане до минимум на измами и злоупотреби, както и за защита на инвеститорите. Министерствата не очакват Европейският съюз да изготви цялостна стратегия – процес, който може да отнеме години.

Предложенията за промяна на електронните облигации и дигиталните акции също ще бъдат преразгледани. Ако бъдат одобрени, новите регламенти могат да премахнат изискванията за материални, физически сертификати и документи, които представляват финансови инструменти.

Германия е най-голямата национална икономика в Европа. Тя е четвъртата по големина икономика в света по БВП, следвайки САЩ, Китай и Япония. Този ход е още една стъпка напред към трансформиране на глобалната икономика, основана на все по-остарели системи, които изискват посредници и излишна хартиена документация, в дигитална икономика.

През 2018, основателят на Ethereum и ConsenSys, Джоузеф Любин, нарече Берлин, най-важния град за блокчейн, цитирайки инфраструктурата и талантливите програмисти. Водещи блокчейн фирми като Ethereum, Bitwala и Parity проверяват местните таланти, за да заемат позиции на инженери и крипто експерти.

В Европа, инициативите и регулациите на блокчейн в Германия, Швейцария и Австрия, наред с други страни, се развиват заедно с развиващия се сектор, независимо от Европейския съюз и неговите усилия за изграждане на сплотена стратегия за блокчейн. По подобен начин в САЩ, щати като Уайоминг, Юта, Колорадо, Ню Хемпшир и Охайо са изпреварили федералното правителство, а държавните законодатели отказват да чакат всеобхватна стратегия от федералните регулатори.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q