Интернет, по-специално Twitter, понастоящем е разпален с  мнения от различни онлайн личности, след като един човек изпрати конкретен туит, който сега е в основата на бушуващ дебат.

„XRP_DAN“ изпрати туит с молба за становище, дали цената на XRP може да е била манипулирана. В първоначалната си публикация, той изтъкна и факта, че решението за плащане на Ripple, xRapid, което използва XRP като основна валута, вече функционира в различни финансови институции.

Както изглежда, основната грижа на Дан е дали цената на криптовалутата се контролира, за да се поддържа ликвидността. Както се очакваше, различни потребители на Twitter и крипто ентусиасти се появиха в неговия туит, за да предложат своите мнения. Някои от отговорите бяха особено забележителни.

Факт: xRapid не изисква ценова стабилност

Според някои, XRP не е наистина манипулиран, защото xRapid не се нуждае от контролирана ликвидност. Това се дължи на факта, че платежната система е достатъчно бърза за обработка на транзакциите в рамките на секунди, което означава, че няма промяна в стойността между момента на започване на транзакцията и момента, в който средствата достигнат получателя. Това е различно от системата SWIFT, която отнема дни, за да завърши транзакцията.

Някои от същите тези личности обаче са на мнение, че действително цената на криптовалутата може да е манипулирана, но не е свързана с ликвидността. Всъщност изглежда, че този аргумент придоби значение за мнозина, тъй като изглежда като най-правдоподобното обяснение за потисканата цена.

Биткойн китовете ли са виновниците?

От друга страна, има и такива, които не са доволни от начина, по който биткойн китовете действат на пазара. Според тази група дебати, биткойн китовете може да са тези, които са отговорни за ниската цена на XRP, защото се предполага, че притежават и “огромни торби XRP”. Като такива, те могат да инициират продажби, за да намалят цената на XRP всеки път, когато криптовалутата направи опит да скочи нагоре.

Общото убеждение сред тези хора е, че биткойн китовете са решени да държат биткойн на първо място, за възможно най-дълго време. Въпреки това е приятно, че все още няма конкретни доказателства в подкрепа на тези твърдения. Това остава само теория.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q