Binance и Coinbase са двата най-известни и използвани обмена, които се подвизават в крипто пространството. В днешната статия ще разгледаме какво разграничава тези платформи и коя е по-добрата алтернатива.

Опции за финансиране

Когато става дума за финансиране, Coinbase има по-голям брой възможности, отколкото Binance.

Можете да депозирате пари и / или да купувате криптовалута във вашата Coinbase сметка чрез ACH трансфер, дебитна карта или банков превод. Можете също да депозирате в поддържаните криптовалути – в момента Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic и Bitcoin Cash.

Интерфейс

Интерфейсът на Coinbase е лесен за използване от всеки начинаещ търговец. Платформата няма опции за маржин търговия или дори пазарни / лимитирани поръчки. Имате само опциите за купуване и продажба.

Binance са насочени към обслужването на по-опитни търговци. Обменът включва профил “Основни” и “Разширени”, обхващащ търговци от всички нива на опит.

Основният профил показва всички стандартни опции, като поръчки, графики и история на търговията, докато разширеният изглед включва повече инструменти за анализ.

Такси за търговия

Таксите на Coinbase варират в зависимост от избрания начин на закупуване, но обикновено са между 1,49% и 3,99%. Инвестиции, които са по-ниски от $200, биха могли да доведат до още по-високи такси.

Binance, от друга страна, налага такса от 0,1% за всяка сделка. В допълнение към това, таксата се намалява значително, ако плащате с Binance Coin (BNB).

Поддържани криптовалути

В момента Coinbase има поддръжка само за Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic, 0X и Bitcoin Cash. Екипът обяви, че възнамерява да прибави към платформата още ERC-20 токени.

Свързано изображение

Binance има значително по-голяма селекция от Coinbase, като в допълнение към поддържаните от нея токени имат още 100+. Списъкът на другите токени включва Cardano, EOS, Monero, NEO, Ripple, Zcash и много други.

Монетите на Binance се търгуват по двойки с Bitcoin, Ethereum, Binance и / или Tether.

Трансферен лимит

Максималната сума, която можете да прехвърлите към Coinbase, се определя от историята на покупките, възрастта на профила и нивото на проверка. Също така, лимитът за изтегляне е много по-висок от този за депозиране.

Депозитите на Coinbase през банкова сметка могат да отнемат до 4-5 работни дни, а депозитите направени чрез карта са незабавни. Тегленето може да се извърши от 2 до 4 работни дни.

Binance е по-малко строг със своите лимити. Сумата, която можете да депозирате, няма наложен лимит и ограничението Ви за теглене се основава на нивото на проверка на профила Ви. Ако не сте проверени, имате лимит 2 BTC на ден, а ако сте проверени, имате дневен лимит 50 BTC.

Процесът на потвърждаване изисква подаване на определена лична информация и предоставяне снимка.

Репутация на компанията

Както Coinbase, така и Binance се считат за сигурни и надеждни обмени от крипто общността.

Coinbase е компания със седалище в САЩ, която е в съответствие с всички регламенти от основаването си и има потребителска база от над 10 милиона.

Чанпенг Джао, главен изпълнителен директор на Binance, е известен с това, че е прозрачен за всички въпроси, засягащи Binance. Независимо дали става дума за хакерски опити, прекъсвания на платформата или просто за слухове, Чанпенг се обръща към всички тези теми чрез електронна поща и Twitter.

Сигурност

Както Coinbase, така и Binance използват солидни мерки за сигурност за средствата на своите потребители.

Средствата от щатски долари на Coinbase имат застраховка FDIC за $250 000. Платформата също така държи 98% от цифровите активи на потребителите в студено съхранение, като останалите 2% са осигурени. Дори и да има хак, тази застраховка е достатъчна, за да може евентуално да се възстановят всички загубени средства.

Въпреки че на уебсайта на компанията няма информация относно тяхната сигурност, те показаха, че в това отношение са изключително сериозни. Когато потребителите на Binance станаха жертви на фишинг хака, обмена незабавно прекрати всички тегления, в момента в който са забелязали подозрителна дейност, възпрепятствайки хакерите да избягат със средствата. След това те обърнаха съответните сделки и върнаха средствата на потребителите.

Резултат с изображение за binance

Поддръжка на клиентски услуги

И при двете платформи поддръжката на клиентски услуги се оказва, че е изключителна бавна.

Coinbase разполага с телефонен номер за обслужване на клиенти и поддръжка по електронна поща. Да отговорят по имейл може да им отнеме повече от седмица, докато при телефонните обаждания има шанс решението на проблема ви да се случи по-бързо.

Binance също трупа голям брой въпроси от страна на клиентите, но екипът използва както Reddit, така и Twitter, за да помогне на потребителите да решат проблемите си.

Coinbase срещу Binance – Заключение

Както Coinbase, така и Binance са надеждни обмени, които имат различни предимства. Coinbase е идеална за начинаещи търговци, както и за тези, които търсят да купуват токени бързо. Binance е идеална за напреднали търговци, които се интересуват от извършването на транзакции, базирани на TA, както и за инвеститори, които търсят широк спектър от токени.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q