Bitmain, доминиращата компания за добив на биткойн и най-ценната компания в крипто индустрията, обяви, че ще пусне копачки с чипове с интегрирана верига (ASIC) от следващата генерация тази седмица.

В съобщение, публикувано вчера, базираната в Пекин фирма заяви, че ще започне да приема предварителни поръчки за Antminer S15 и Antminer T15.

Както S15, така и T15 – наследниците на Antminer S9 и Antminer T9, представляват новите 7nm ASIC чипа на Bitmain, чийто изпълнителен директор Джихан Ву представи през септември на World Digital Mining Summit. Чипът, BM1391, има значително подобрение на ефективността в сравнение с предишната си линия, а Bitmain заявиха, че може да постигне максимален коефициент на потребление на енергия от 42W / TH. Коефициентът на потребление на сглобените миньори обаче ще бъде малко по-висок, а фирмата още не е разкрила подробности за точните спецификации на устройството.

Bitmain твърди, че устройствата, които могат да копаят Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) и други SHA256 криптовалути, притежават “водещи в индустрията хешрейти”, въпреки че конкурентите Ebang и Bitfury са визуализирали устройства, които вероятно ще постигнат по-голяма ефективност.

Bitmain, наскоро подаде заявление за публично предлагане на фондовата борса в Хонг Конг (HKEX) в предлагане, което се очаква да бъде най-голямото в историята на индустрията, поне докато Coinbase не реши да продължи да предлага IPO в бъдеще.

Противно на по-ранните доклади, обаче, сега изглежда, че Bitmain може да търси да стане публично дружество от необходимост. BitMEX Research изчисли, че фирмата е загубила 400 милиона щатски долара през второто тримесечие, отчасти поради прекомерните инвестиции в BCH, както и прекалено оптимистичните пазарни прогнози, които са оставили фирмата с огромно количество хардуер, което е все по-трудно да се продаде на печалба.

По-нататъшното усложнение за компанията, както и за други големи минни производители, може да доведе до намаляване на приходите от продажби на американски миньори поради новите търговски политики, приети от администрацията на Тръмп.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q