Водещият виртуален валутен обмен на Южна Корея Bithumb си партнира с азиатския гигант за електронна търговия Qoo10, за да предостави крипто разплащателна услуга, според официално съобщение на 7 ноември.

Qoo10, т.нар. “Азиатски Amazon”, е водеща южнокорейска фирма за електронна търговия на пазари като Сингапур, Хонг Конг, Китай и Индонезия.

В прессъобщението се отбелязва, че партньорството ще разшири услугата на Bithumb за плащане в брой като глобален начин на разплащане.

Двете дружества първоначално подписаха договор през август и започнаха да работят с услугата за сетълмент Qoo10 и системата Bithumb Cache. Въведена от Bithumb тази пролет, Bithumb Cache е услуга за уреждане на пароли, която позволява на клиентите на Bithumb да конвертират средствата си, за да ги използват за плащания с паролата си.

По-рано това лято eBay, глобална платформа за електронна търговия, придоби Qoo10 за общата сума от 573 милиона долара, с цел да увеличи международното си присъствие.

Миналата седмица Bithumb си партнира с американската финтех компания SeriesOne с цел да отвори обмен за ценни книжа в Америка.

Според CoinMarketCap, Bithumb понастоящем е с общ 24-часов търговски обем от повече от 3,028 милиарда долара.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q