Биткойн  и целият криптопазар в момента са в твърд възходящ тренд, който изпрати най-голямата криптовалута до нови върхове.

Тази възходяща тенденция има всички предимства на ранните етапи на бичия пазар и много анализатори смятат, че BTC е отчел значително по-големи печалби от очакваното.

Докато гледаме към историческите данни за тенденциите в Биткойн, става ясно, че той може да направи голямо възходящо движение в рамките на следващия си възходящ тренд, което може да му позволи да нарасне до 78,500 долара през следващите години.

Въпреки че бързото придвижване на Биткойн към региона за $ 8,000 накара много трейдъри и анализатори да повярват, че преминаването към $ 10,000 е неизбежно, неговата неспособност да поддържа стабилност в този ценови регион може да е сигнал, че е необходимо по-нататъшно консолидиране, преди да продължи своето възходящо движение и да се приближи до важното психологическо ниво от $ 10,000.

Moon Overlord, популярен анализатор на криптовалути в Twitter, наскоро сподели мислите си за Биткойн в неотдавнашна публикация. В нея, той отбелязва, че прекъсването надолу на параболата, която BTC е формирала, може да доведе до спад на ценовите нива около $ 5,800.

Въпреки че в близко бъдеще остава неясно доколко BTC може да се движи към $ 10,000, но когато се гледа на криптовалута от дългосрочна перспектива, има голяма вероятност тя да реализира значителни по-нататъшни печалби в близко бъдеще.

Джош Рейджър, друг популярен крипто анализатор в Twitter, анализира историческите тенденции на Биткойн, като заключи, че следващият бичи цикъл може да доведе криптовалутата до нарастване от 2,392% през следващите години.


Тъй като ценовото действие на криптовалута ще продължава да се развива и състоянието на пазарите от циклична гледна точка ще става по-ясно, анализаторите вероятно ще разберат по-добре вероятността за сформирането на друг по-висок връх.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q