Главният изпълнителен директор на BitMEX, Артър Хейс, казва, че Биткойн се насочва към нови върхове.

В интервю за Venture Coinist, той казва, че любовта на новото поколение към цифровата вълна ще доведе до масово въвеждане на крипто.

Сега, когато стигнахме до този период от време, в което поколението на бейби бумърите и по-възрастните от поколение Х навлизат в годините, в които разпродават активите си, техните вкусове и предпочитания са по-малко важни от тези на по-младото поколение, милениалите, които влизат в основните години на придобиване на активи. И така, какво знаем за Милениалите?

Някои от тях, в по-младия край на спектъра, са дигитални туземци, първоначално мобилни. Те имат екран в ръка, откакто са били малки деца.

Хейс казва, че нов кръг от печатане на пари от правителствата по целия свят ще засили Биткойн до края на годината, довеждайки цената до $ 10,000.

Мисля, че бихме могли лесно да видим Биткойн на $ 10,000 до края на годината, само защото всички централни банки отново печатат пари, точно както правиха през 2016 и 2017 г. Сега, дали ще слезнем до $2,000 или $3,000, не зная. Не мисля, че това ще бъде бърз, правилен удар до $10,000 или $20,000, защото първото нещо, в което хората ще инвестират с всичките си нови пари, вероятно са Lyft, Uber, Pinterest. Всички тези големи IPO-та, които идват на пазара, ще погълнат голяма част от тази ликвидност. И щом свършите с тези неща към края на годината, хората ще търсят следващото голямо нещо.

В дългосрочен план Хейс казва, че хартиените пари ще изчезнат напълно.

Без кеш, Хейс предвижда истинско масово въвеждане на криптовалутата, което може да даде възможност на BTC да достигне $50,000 и повече.

Така че изведнъж хората ще започнат да мислят “Как мога да получа финансова неприкосновеност?”. И в този момент крипто ще мине на ново ниво. Сега, дали това ще е Биткойн или нещо друго, нямам представа. Биткойн е може би най-известната криптовалута[…] По отношение на ценова цел, не знам, казвам $50,000 през следващите две до пет години.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q