Според проучване, проведено от Humans.net, платформа за търсене на работа, 29% от работници на свободна практика биха предпочели да им се плаща в крипто.

Изследването, обхванало 1,100 специалисти на свободна практика в САЩ, разкрива, че 18% от респондентите биха искали да получат всичките си плащания в крипто, а 11% предпочитат да получат част от плащанията си в цифрови активи.

Респондентите в проучването са избрани на случаен принцип от свободния пазар на САЩ и никой от тях не е посочил особен интерес към криптовалутите преди изследването.

Служителите на свободна практика често получават трансгранични плащания от своите работодатели, тъй като повечето от тях работят за компании, базирани извън САЩ.

Понастоящем съществува ограничен брой алтернативи, с които лицата на свободна практика могат да получат своите компенсации – парични преводи, като Western Union, онлайн финтех платформи като PayPal и банкови преводи.

TransferWise остава най-ефективната платежна система за подобни работници, тъй като тя прави клиринг на банкови преводи с минимални такси за транзакции. Но платформата също може да бъде много непрактична в страни със строг контрол върху капитала. Южна Корея, например, не позволява на TransferWise да клирва повече от 1,000 долара на ден и 20,000 долара годишно.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q