НАЧАЛО Други

Walmart ще използват блокчейн за съхранение на информация

20.04.2018 8:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Walmart ще използват блокчейн за съхранение на информация

Двe новоиздадени заявки за патент от гигантския гигант Walmart, намекват за план за съхранение на данни за плащанията, използвайки блокчейн технология.

Двете заявки, публикувани в четвъртък от Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO), използват блокчейн платформа, за защита на данните за плащанията, като гарантират, че частната информация не може да бъде достъпна от неупълномощени страни. Същият екип на Walmart изготви и двете заявки, които първоначално бяха представени на 13 октомври миналата година.

Докато нито една от двете, не се оповава на изрични референции, като се използва разрешен блокчейн (което позволява само на определени страни да работят възли), системата, както е описано, ефективно ще действа като такава. И в двете заявки се уточнява, че клиентите трябва да могат да видят историята на плащанията си – но тези трети страни трябва да бъдат ограничени от тази степен на достъп.

Първият патент, който описва система за плащане на доставчици, предлага създаването на мрежа, която да може автоматично да извършва сделки от името на клиента. Плащанията ще бъдат получени от един или повече доставчици – в зависимост от услугите, които се предоставят и кой предоставя тези услуги.

Заявката продължава:

“В един аспект е предвидена система за споделяне на плащания от страна на доставчиците, която автоматично ще обработва плащането за обща дължима сума за продуктите и услугите, свързани с получаването и доставката на продуктите. Автоматично разделяне на плащането между страните, които са предоставили услуги свързани с получаването и доставката на продуктите. Криптиране на плащането и разделянето на плащането с блокчейн “.

Вторият патент се фокусира върху системите за цифрови пазарувания и описва използването на блокчейн за криптиране на информация за плащанията по подобен начин.

Както се отбелязва, една част от “системата за споделяне на плащания на доставчици също включва система за удостоверяване за ценни дигитализирани продукти … В примерно изпълнение, системата за удостоверяване използва един или повече аспекти на конвенционалните блокчейн системи”.

Двата патента са най-новата игра на интелектуална собственост от Walmart. Както вече съобщи CoinDesk, компанията търси патент за “умен пакет”, който би използвал блокчейн като начин за кодиране на информация.

Отвъд това, Walmart също така преследва приложения на блокчейн за целите на веригата за доставки, особено за проследяване на пратки с храни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабият долар пренасочва вниманието към златото и среброто

Неотдавнашен доклад на анализаторите на BMO Capital Market хвърля светлина върху динамиката на цените на среброто и златото.

29.03.2024 11:10 2 мин. четене

Икономическите проблеми на Европа могат да смачкат ЕЦБ

Централните банки бяха изненадани от неочаквани енергийни напрежения, особено ръководени от Владимир Путин, които изостриха инфлационния натиск.

29.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Търговията с китайски юани достигна рекордните $14 милиарда

Икономическият съюз на страните от БРИКС отбеляза значителен ръст в икономическото сътрудничество през тази година, особено в търговските си отношения с Китай, които нараснаха до рекордните $14 милиарда в местни валути.

29.03.2024 7:00 2 мин. четене

Robinhood ще издаде собствена кредитна карта

Във вторник Robinhood Markets пусна нова кредитна карта, с която цели да разшири присъствието си на пазара на лични финанси и да увеличи броя на абонаментите за премиум ниво.

28.03.2024 20:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.