Тъй като биткойн продължава да спада, притеснението, че криптовалутата ще се занули преобладава в крипто общността. Някои експерти обаче твърдят, че дигиталния актив има вградена предпазна клауза, за да предотврати това да се случи.

Андреас Антонопулос е технологичен предприемач, академичен професионалист в университета в Никозия, който се опитва да успокои биткойн ентусиастите. Той наскоро се появи в популярен канал за криптовалути в YouTube и каза, че трудностите при адаптирането на крипто добива ще позволят на копачите да донесат много облекчение на кървавия биткойн пазар.

“Ако изчакат трудностите да се пренасочат и да станат по-малко, тогава всеки копач, който чака, печели повече, защото в новата схема те имат по-голям дял от добивната мощност, отколкото преди”, каза той в интервюто в YouTube. “Да кажем, че ако добивната мощност падне с 50%, копачите, които се придържат и чакат трудностите да се пренасочат, сега са два пъти по-печеливши. Това е доста добър стимул, към който да се придържаме”.

Антъни Помплиано е друг биткойн адвокат, който смята, че дизайнът на валутата му позволява да премине през тези дълги мечи пазари.

Биткойн е преминал през тези големи спадове и мечи пазари преди. Това не е крехък актив. Системата е проектирана по начин, който позволява коригиране на курсовете в двете посоки въз основа на пазарните условия. Просто казано, биткойн е проектиран да оцелее.

Това е труден период за копачите, като доказателство за това е как един от индустриалните лидери като Giga Watt обяви банкрут. Много добивни басейни са затворени и катастрофата е довела цялата добивна общност до период на изчакване. Въпреки трудните времена за копачите, експертите все още са уверени, че пазарът ще се възстанови, след като отчасти се дължи на спада от 15% в трудностите при добива.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q