Трима тайландски граждани, които понастоящем са били подведени под съдебна отговорност за твърдения, че са провели измама чрез Bitcoin в размер на 24 млн. долара, са пледирали “невинен” в Наказателния съд в Банкок, съобщи в сряда, 7 ноември, основен тайландски вестник Bangkok Post.

По време на изслушванията тайландските прокурори обвиниха тримата обвиняеми и шестима съучастници в изнудване на 21-годишния финландски инвеститор Аамай Отава Сааримаа през 2017 г. Според разследването той бил убеден да купи акции на Expay Software Co, да инвестира в хазартно-фокусиран токен (DRG) и да купи 500 милиона акции в DNA (2002) Co, което вследствие на това е прехвърлило криптовалутата към портфейлите на братята и сестрите.

Прокурорите твърдят, че след получаването на парите, семейството на Жаравиджит купува няколко парцела земя в Тайланд.

Сааримаа, от своя страна, не получава печалба, а по-късно се оплаква в тайландската дивизия за потушаване на престъпността (CSD).

Тримата братя Джаравиджит, обвинени в измама и пране на пари, наскоро пледираха “невинен”.

Двама от братята и сестрите, Жиратписит (тайландски актьор, известен като “Boom”) и Супича, бяха арестувани през август и след това освободени под гаранция от 61,000 долара. Техният по-голям брат, Приня Жаравижит, успял да избяга в САЩ в опит да избегне делото.

Въпреки това през октомври тайландският CSD отмени паспорта на Приня Жаравижит, който направи неговото пребиваване в САЩ незаконно, за да наложи завръщането му. След пристигането си в Банкок, Жаравижит беше задържан без гаранция и понастоящем се държи в затвора в Банкок Remand.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q