Том Лий вярва, че масовото разпродаване на акции, регистрирани на финансовите пазари в САЩ през четвъртото тримесечие на 2018 г., е просто временна криза.

Той твърди, че следват още по-сериозни печалби на финансовия пазар.

По врме на интервю за CNBC Fast Money: Half Time Report, Лий отбеляза, че акциите на САЩ са на да отчетат двуцифрено увеличение през тази година, твърдейки че те могат да достигнат 17%.

Купуването на дъното, което хората смятаха за умряло миналата година, се завръща. Вероятността за двуцифрена година според нас е на най-високо ниво от 2009 г. насам.

Лий сподели подобно мнение в известието си, публикувано в петък сутринта. Там той прогнозира, че в 2019-та S&P индексът да се повиши с 13% от последната си стойност за 2018 г. Той твърди, че основният катализатор зад това увеличение ще бъде последователното разширяване на печалбите.

Накратко, ние вярваме, че катастрофата на 2018 г. отразява кризата, наблюдавана по време на бичия пазари през 1962-ра и 1987-ма, като и в двата случая, бичият пазар намери своята опора на 200-седмичната пълзяща средна. Понастоящем това е (за S&P 500) 2,350 или там някъде. И двете кризи видяха повторно тестване на това ниво. Възможно ли е повторно тестване през 2019 г.? Да, но ако е така, бихме възприели това като възможност за закупуване.

Бележката на Лий съдържаше бичи възгледи за акциите на FAANG – това са акциите, принадлежащи на Facebook (FB), Amazon (AMZN), Netflix (NFLX) и Alphabet (GOOGL), твърдейки, че тези акции често се справят добре в нечетни години.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q