Ню Йорк, един от най-популярните градове в света, доказа подкрепата си за блокчейн технологията чрез създаването на блокчейн център. Тази новина идва веднага след като целият крипто пазар загуби около 11% от капитализацията си за един ден.

Блокчейн център в Ню Йорк

Тъй като целият крипто пазар преминава през едно от най-трудните времена от създаването му, властите в Ню Йорк показват подкрепа за тази нова технология, чрез създаването на център, посветен на това да даде цялостна положителна перспектива за индустрията.

Властите в Ню Йорк досега допринасят за гарантиране на устойчивостта на индустрията, както и за насърчаване на иновациите в пространството, което косвено ще повлияе положително на банковата и финтех индустрията.

Според Нюйоркската корпорация за икономическо развитие: отварянето на блокчейн център в Манхатън е „част от партньорство с филиали на фонда за рисков капитал Future / Perfect Ventures и Global Blockchain Business Council, търговска организация“.

Според неотдавнашен доклад, също се говори, че центърът ще играе основна роля в подпомагането на града да приеме блокчейн в някои от своите операции, като например упражнения за гласуване.

Ана Арино, главен директор по стратегията в Нюйоркската Корпорация за Икономическо Развитие, също заяви, че:

 Ние поемаме по дългия път. Това е зараждаща се технология, така че непременно ще има несигурност около тази еволюция от година на година. Въпреки че не знаем какво е бъдещето, искаме да сме сигурни, че имаме място на масата, която я оформя.

Необходимо е участие на правителството

Биткойн, който поддържа стойност над $4000, наскоро се срина до $3600 за един ден. Тъй като много хора губят вяра в запазването на парите си в BTC, необходимостта от участие на правителството никога не е била толкова важна.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q