Предстои нещо много интересно за най-известната криптовалута – биткойн, въпреки големия спад. Най-накрая NASDAQ реши да включи своите фючърси на борсата.

Заместник-председателят на Nasdaq Джоузеф Кристинат разкри, че борсата се бори с този въпрос отдавна, докато не дойде времето Commodity Futures Trading Commission (CFTC) да подпише сделката.

Той подчерта, че текущото състояние на пазара в крипто пространството не може да бъде пречка за добавянето на фючърсите на обмена. Този ход е наистина приветствано развитие, което изпълва копнежа на инвеститорите и крипто ентусиастите. Това е една обещаваща стъпка, която може да обърне пазарно състояние на всички цифрови активи.

Nasdaq доказва стойността, която придава на биткойн, като изпълнява всички изисквания на CFTC и натиска за да започне договора. Търговията ще започне през първото тримесечие на 2019 година.

През изминалите месеци, цената на биткойн се понижи, както и на всички останали криптовалути, но това е индикация, че тази нова добавка на Nasdaq ще съживи състоянието на другите активи. Бъдещето изглежда наистина обещаващо за биткойн и другите криптовалути.

Проявява се и огромен интерес от страна на редица крипто ентусиасти и анализатори, които открито одобряват този ход.

Някои смятат, че добавянето на биткойн към Nasdaq ще проправи път на флагманската криптовалута да се превърне във водещата валута и бъдещето на финансите. Може дори да сложи край на мечия пазар в крипто индустрията.

Анализатор, който нарече плана “промяна на цялата игра” каза, че това е доказателство, че Nasdaq прави сериозни ходове.

Дейвид Чийтам от London XTB каза:

Изглежда, че Nasdaq очевидно работи върху това от известно време, което означава, че всичко е добре обмислено и не е спонтанно решение – тоест, това е сериозен план.

Инвеститорите и крипто търговците ще имат по-добър опит, защото ще има стабилност на пазара поради контрола от страна на регулаторния орган.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q