Bitcoin минната компания BitFury Group е завършила частен кръг финансиране на стойност 80 млн. долара от глобални и крипто инвеститори.

Средства за хардуерни и софтуерни цели.

В прессъобщение от 6 ноември BitFury, за което също се говори, че планира първично публично предлагане, разкрива, че Galaxy Digital на Майк Новограц ще бъде сред участниците в кръга, ръководен от европейската компания за рисков капитал Korelya Capital.

“Това частно вложение ще отведе нашето корпоративно управление на следващото ниво. Ще разшири финансовите ни стратегически възможности и в идеалния случай ще ни ориентира за следващата ни фаза на растеж, когато пазарът узрее”, коментира изпълнителният вицепрезидент Джордж Кивказ за плановете за ново финансиране.

Паричната инжекция изглежда е предназначена да бъде разпространена в цялата империя на BitFury. Ръководителят на руския клон на компанията потвърди, че ще потърси разширяване през следващата година.

Дмитрий Уфаев добави:

Това е страхотен ден за Bitfury и за бъдещето на блокчейн и биткойн технологиите […] Това частно пласиране ще ни помогне да преследваме много нови цели в Русия и Европа през 2019 г. както в хардуера, така и в софтуера.

BitFury тепърва ще потвърди плановете си за провеждане на IPO, което поставя компанията в подобна позиция като Bitmain, която вече е източник на слухове за IPO.

Ако плановете на BitFury бъдат реализирани, тя ще търси оценка до 5 млрд. долара, съобщава Bloomberg.

Новограц междувременно продължава да гласува доверие на възобновяването на цените на Bitcoin през първата половина на следващата година.

“Ние сме развълнувани да си сътрудничим с Bitfury”, коментира той, добавяйки, че различните атрибути на компанията са “съществени за постигането на биткойн екосистемата”.

Според изпълнителния директор на Galaxy Digital институционалните инвеститори, които изпитват “FOMO”, ще тласнат цените на Bitcoin до нови висоти през следващата година, като той смята, че валутата ще се върне до 10,000$ в рамките на първото тримесечие на следващата година.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q