Тази година идва с обещанията да бъде ангажираща за крипто пазара.

Тъй като миналогодишния “ужас” все още се задържа в съзнанието на много крипто инвеститори, много токени изглеждат готови да се възползват от тази възможност, за да бъдат отново на върха. Много дигитални валути са предмет на положителни промени и сега изглежда, че Етериум ще бъде една от тях.

Етериум ще претърпи хард форк в своя блокчейн, Constantinople, в следващите дни и тази новина може да е добра, както за токена така и за пазара. Дългоочакваното “разцепване” вече предизвиква скок в търсенето на цифровата валута, тъй като търговците са нетърпеливи да видят какво ще донесе този момент.

Constantinople форкът, подобно на този на Биткойн, който видя раждането на BCH, идва с много екстри и би спряло познатата “бомба на трудността”, която е акта на коригиране на сложността на добива на крипто. Всико това обаче няма да доведе до разделяне в мрежата.

Constantinople също ще се погрижи за промяната на ETH4 в ETH2. Това понижи печалбите, генерирани от копаенето на Етериум и това ще спомогне за намаляване на предлагането на нови токени на пазара всеки ден.

Това намаление в дългосрочен план би трябвало да доведе до повишаване на цените. Очакваше се хард форка да бъде финализиран на 13-ти август 2018 година, да се тества за два месеца и след това да бъде пуснат в началото на октомври. Този план се отложи, след като разработчиците на Етериум мрежата разкриха някои грешки по време на тестовия период. След това форка бе насрочен за януари тази година.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q