Що се отнася до крипто осиновяването, Азия се доказа като лидер. В светлината на това, най-високо класираното бизнес училище в Индия – SP Jain School of Global Management, наскоро връчи на своите завършили студенти 1,189 сертификати, базирани на блокчейн.

SP Jain School of Global Management

Според училището, сертификатите сега са на живо в Етериум блокчейна, а потенциалните работодатели могат лесно да проверят автентичността на всеки, който твърди, че е завършил бизнес училището, като по този начин елиминира необходимостта да се свърже с училищните администратори за проверка.

Процесът на проверка на всеки от тези сертификати е описан като прост и ясен, без да е необходим технически ноу-хау.

Според неотдавнашен доклад: “Няма да се изисква допълнителен софтуер или специализирано оборудване, тъй като всичко, което бъдещият работодател или други страни ще трябва да направят, е да сканират QR кода, който е отпечатан в сертификата”.

Училището също така изясни, че платформата не само ще докладва образователните си квалификации за притежателите на дипломи, но и по-подробна информация като: портфолиото на студентите, проектите и дори посещаемостта.

Поверителността не е компрометирана

Според директорът на SP Jain School of Global Management, информацията ще бъде предоставена по такъв начин, че няма да бъде компрометирана поверителността на притежателите на сертификати.

Той потвърди това в изявление, което гласи:

Налице са различни опити в световен мащаб да се издават сертификати на блокчейн. Но досега никой не е заснел пълния жизнен цикъл на сертифицирането. С новата платформа, посещенията на студентите и други лични данни се съхраняват сигурно в частен блокчейн на училището и само данните, свързани със сертифицирането, се излагат на блокчейна на Етериум.

Наскоро беше съобщено, че “Министерството на образованието в Малайзия разкри бакалавърска система за издаване и проверка на университетските дипломи“. За разлика от SP Jain School of Global Management, Малайзия използваше блокчейн мрежата на NEМ, а не на Етериум.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q