Интеграцията на криптовалути идва във всички размери и форми. Известният зъболекар д-р Swapna Raveendranath сега приема Dentacoin (DCN), ERC20 криптовалута, като начин на плащане.

Shine Dental се присъединява към редица зъболекари в мрежата Dentacoin, блокчейн решение за глобалната стоматологична индустрия. Мрежата има за цел да стартира няколко услуги, включително интерактивни приложения, децентрализирана база данни за медицински досиета и план за здравно осигуряване.

Пациентите в Shine Dental ще могат да платят с Dentacoin до края на лятото, когато ще могат да закупят криптовалутата онлайн с кредитна / дебитна карта. Там също така се приемат Bitcoin, Ethereum и Litecoin.

Клиниката се в Фримонт, Калифорния, а Raveendranath наскоро бе призната за най-добър зъболекар в региона, следвайки конкурса “Best of Fremont Reader’s Choice” през 2016 г.

Фримонт, разположен в района на залива, е на 30 минути път с кола до Cupertino, Mountain View и Palo Alto в Silicon Valley. Коридорът е осветен от технологични титани, включително Apple, Tesla, Asus, Google и YouTube, заедно с новопоявилите се крипто ентусиасти и блокчейн играчи, които задвижват търсенето на опции за крипто плащане. Сан Франциско се нарежда като най-големия град за работа с блокчейн, а Silicon Valley има редица свойства, изброени за криптовалути, включително и най-голямото му парче земя.

В допълнение към приемането на крипто, Shine Dental, чрез програма за награда за учени, ще предложи безплатна стоматологична грижа за всички отлични академици, които не могат да си позволят зъболекарска застраховка.