В Дания вече можете да използвате биткойн в Hungry.dk, за да поръчате храна онлайн, от над 1500 ресторанта.

Дания може да е по-известна с викингите и своите сладкиши, но изглежда, че малката северна европейска страна отново се преоткрива.

Не са толкова много местата, които ви позволяват да купувате храна с биткойн, а това никак не е стимулиращо, тъй като може да изгубите доста време, когато пазара се покачи.

Резултат с изображение за hungry.dk

Но все пак е хубаво да знаете, че има фирми, които се насочват към виртуалните валути за да ги използват като начин на плащане, което удовлетворява не малко хора, които искат да използват биткойн по този начин.

Закупуване с биткойн на Hungry.dk от 2014 година

Всъщност фактът, че Hungry.dk приема плащания с биткойн, не е новост, тъй като те предлагат тази услуга още от 2014 година. Въпреки това, както бе обяснено от представител на Hungry.dk:

Ние приемаме биткойн като начин на плащане от доста време. Решихме да премахнем функцията временно миналата година, макар че средното време на транзакцията е твърде дълго и опитът не беше най-добрият.

Проблемите оттогава са решени и ние добавихме отново опцията. Hungry.dk се справят с плащането, така че винаги ще можете да използвате биткойн за всички ресторанти, които понастоящем се намират на платформата за доставки.

Hungry.dk не беше единственият търговец, който да прекрати биткойн плащанията по време на експлозията в цената и масовата възвращаемост през 2017. Всъщност през миналата година биткойн може и да достигна рекордната стойност от почти $20000, но също така стигна и до дъното, що се отнася до приемането от страна на търговците.

Все още чакаме фирми като Amazon и Apple да се ориентират към този тип разплащане, което всъщност е желанието на много хора от крипто обществото. Но ако се окажете в Копенхаген и сте гладни – там имате тази опция.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q