Според ресурса за наблюдение на приемането на криптовалути CoinMap, броят на местата, които приемат BTC по целия свят е нараснал с над 702% от декември 2013 г.

Областите с най-драматичен скок, са тези, които демонстрираха силен интерес към употребата на Биткойн и преди повече от пет години. Няколко от държавите, които са добре познати с драматично покачване на местата, приемащи криптовалути, са в северната част на Южна Америка – Венецуела, Колумбия и Еквадор са водещи на континента в това отношение.

Главният изпълнителен директор на компанията за управление на цифрови активи CoinShares подчерта драматичния скок. Райън Радлоф направи следната публикация в Twitter:

Радлоф използва данни, предоставени от CoinMap, за да подчертае нарастващото приемане на Биткойн за период от пет години – 31-ви декември 2013 г. до 31-ви декември 2018 г.

Ресурсът показва, че общото процентно увеличение от 31 декември 2013 г. до днес достига впечатляващите 702,35%. Най-горещите области на приемане днес са тези, които вече приемат BTC в края на 2013 г. Те включват голяма част от Централна Европа, Великобритания, Южна Корея, Япония, Тайван и САЩ.

Все още има огромни области на планетата, в които криптовалутите все още не са докоснали. Африка, Близкият изток и големи райони на Китай показват много малко горещи точки на двете карти. Това представлява огромна възможност за предприемачите в региона – особено като се има предвид, че тези области са и тези, които съдържат най-голям брой граждани, които нямат достъп до банкови услуги.

Подобен драматичен скок в броя на местата, приемащи Биткойн, със сигурност е добра новина. Не бива да се вълнувате твърде много от цифрите, показани от CoinMap. Простата причина за това е, че те не дават истинска индикация за употребата на най-голямата криптовалута.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q