По време на Israel Bitcoin Summit в университета в Тел Авив на 8-ми януари, Ник Сабо сподели мислите си за бъдещето на криптовалутите.

Според популярния криптограф, централните банки биха могли да прибегнат до криптовалутите като средство за допълване на националните златни резерви.

Освен това Сабо счита, че централните банки в крайна сметка ще се обърнат към крипто като средство за допълване на националните златни резерви. Той обясни, че това ще се дължи на липсата на доверие между чужди правителства:

Ще има ситуации, при които централна банка не може да се довери на чуждестранна централна банка или правителство с техните облигации например. […] Едно от решенията, което беше разработено, е швейцарското правителство да го държи за вас – това не е решение с минимално доверие. Самото швейцарско правителство е подложено на политически натиск, така че решението е криптовалута.

Страните с по-слаби икономики ще отчетат увеличение в употребата, твърди Сабо.

Той смята, че биткойн, както и други криптовалути, ще станат по-търсени в страни, чиито икономики претърпяват затруднения. Същото ще се случи в страни, които са включени в черния списък на международната търговия.

Само преди няколко дни Владислав Гинко, руски университетски преподавател с връзки с правителството, заяви, че страната планира да инвестира в Биткойн, за да заобиколи американските санкции.

Поради санкциите на САЩ елитът на Русия е принуден да изхвърля американски активи и щатски долари и да инвестира в биткойн. Централната банка на Русия разполага с 466 млрд. долара в резерви и трябва да диверсифицира, в случай че има ограничени възможности за това (в бъдеще). 


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q